Білім берудегі инновациялық қызмет: жоба әдісі (Journal of Educational Sciences, 2019)
Бұл мақалада қазақ бөлімінің 2-ші курс студенттердің орыс тілін оқыту мәселелері қарастырылады. Оқытудың инновациялық қызметіндегі жаңа бағдарларын терең қолдануы қазақ студенттерді орыс тілін оқытуда   үлкен мүмкіншіліктерді береді. Жоба әдісі ең инновациялық әдісі деп таңылады.   Жобалау әдісін оқытуда қолдану тарихы ХIХ ғасырда басталған болатын. Жобалау әдісінің дамуына американдық педагогтер Дж. Дьюи, оның шәкірті У. Килпатрик үлкен үлес қосты. ХХІ ғасырда аталған әдіс инновациялық іс-әрекеттестікке байланысты жаңа сипатқа ие болды. Жоба әдісі негізінде кәсіби мақсаттарға арналған орыс тілін зерттеуде оң нәтижелерге қол жеткізуге мүмкіншілік туады, осы пәнге студенттердің қызығушылығын арттыруға болады. Осының арқасында оқытушылардың болашақ кәсіптәк іс-әрекеттерге үйрету, отансүйгіштікке және ілеуметтік жауапкершілікке тәрбиелеуге болады.  Орыс тілінде ғылыми жоба немесе бизнес жоба дайындауда студенттер үшін тапсырмаларды таңдау шаралары әдістемелік тұрғыда сипатталады. Оқытушының студенттің іс-әрекетін басқаруы және әдістемелік-зерттеушілік кеңес беруінің әр қадамындағы әдістемелік құзыреттілігіне назар аударылады. Педагогикалық–тәжірибелік жұмысқа Экономика және бизнес жоғары мектебінің 100 студенті қатысты.Түйін сөздер: оқыту инновациялары, жоба әдісі, оқу жобасы, бизнес-жоба.