Университеттің стратегиялық көрсеткіштерінің бастығында ақпараттық-аналитикалық жүйелердің рөлі (әл-Фараби атындағы ҚазҰУ мысалында) (Journal of Educational Sciences, 2019)
Осы мақалада университет аясында ақпараттық жүйелерді қалыптастыру аспектісінде ақпараттық-білім беру ортасында әзірлеу және қолдану мәселелері ашылады, мысалға әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті.Мақала авторлары – қолданыстағы ақпараттық бағдарламалар – Univer 2.0 жүйесі «Ғылым» жүйесі, бухгалтерлік және кадрлық есеп»1С: Кәсіпорын 8.2» жүйесі, жұмыс уақытын есепке алу «Perco 2.0» жүйесі, «Directum» электрондық құжат жүйесі туралы» статистикалық есеп беру байланыс орталығы «VoIPTime Contact Center» әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университетінің Корпоративтік ақпараттық жүйесі негізінде қалыптасқан талдаулар жасайды.Мақала авторының пікірінше, интегралды буын қалыптастыруда ақпараттық-білім беру кеңістігін, сондай-ақ стратегиялық көрсеткіштерге жетудің негізгі факторы ретінде әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университетін енгізу, Microsoft компаниясының Power BI ақпараттық-талдау жүйесін қолдану және дамыту.Түйін сөздер: ақпараттық-білім беру ортасы, ақпараттық жүйелер, әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті, Power BI, университеттің стратегиялық көрсеткіштері.