Заманауи оқу үдерісінде аралас оқыту: қажеттілік пен мүмкіндіктер (Journal of Educational Sciences, 2019)
Мақала аралас оқыту әдісінің әлеуеті мен мүмкіндігін дәстүрлі білім беру моделінен интеграцияланған бағдарламаға көшуді дидактикалық тәсіл ретінде пайдалану сияқты электрондық құралдар мен ресурстарды пайдалану арқылы талдайды. Бар аралас оқыту модельдері оларды қазақстандық университеттік жүйенің шарттарына бейімдеу жолдары талқыланды. Электрондық оқыту ортасының тиімді және жылдам интеграциялануына кедергі келтіретін проблемаларды анықтаңыз және оларды шешудің кейбір стратегиялық бастамаларын ұсынамыз. Техникалық оқыту оқушылардың сыныпта немесе онлайн-оқытуда ұстап қалуын дәлелдеді. Аралас оқыту әдістері сабақтарда және пәндерде шығармашылыққа мүмкіндік беретін құралдарды қамтиды. Бұл оқушылармен айналысады және онлайн қорларды пайдалану оларды үйреніп жатқан нәрсені шығармашылық түрде қайта жасайды.Бұл әдіс біртұтас емес, бірақ ол әрдайым оқытуды жақсарту үшін дамып келеді. Сабақтар мұғалімдер мен оқушылар асыға күтетін және ләззат алатын интерактивті сеанстарға айналады. Аралас оқитын оқушылардың оқуда жетістікке жетуіне көп уақыт жұмсауға мүмкіндік береді. Сандық оқыту тетіктері оқушылардың қызығушылығын графика, бейне және басқа әдістер арқылы қолдана алады. Мұғалімдер оқу видеожазбаларын жасауға және нақты уақыт тәртібінде пікір алмасуға мүмкіндік береді, бұл студенттермен қарым-қатынас жасауға көмектеседі.Түйін сөздер: аралас оқыту, ақпараттық технологиялар, электрондық оқыту, білім беруді ақпараттандыру.