«Педагогикалық шеберлік» пәні бойынша оқыту және оқыту нәтижелерін бағалау әдістемесі (Journal of Educational Sciences, 2022)
Бұл мақалада авторлар педагогикалық шеберліктің мазмұнын, оның элементтерін ашады.Авторлар қазіргі заманғы технологиялар, оқыту және тәрбиелеу әдістері негізінде болашақмұғалімдер арасында педагогикалық шеберлікті қалыптастыруға ерекше назар аударады,педагогикалық іс-әрекеттің идеалы және педагогикалық жұмыстың тиімділігін бағалаудықамтитын стандарт ретінде қарастыруға болады.Педагогтердің жеке адами және кәсіби қасиеттерінің жиынтығымен көрінетін педагогикалықшеберлігі, оның жұмысына деген сүйіспеншілік – болашақ маманның даралығын қалыптастырушарттары болып табылады. Педагогикалық шеберліктің құрамдас бөліктері жеке іс-қимыл тәсілін,мұғалімнің жеке басының негізгі құрылымдарын қалыптастыруды, сондай-ақ педагогикалықықпал ету әдістерін ескере отырып қарастырылады.Білім беруде заманауи саясатты жүзеге асыру жоғары кәсібилікке, шығармашылық әлеуеткеие, қоғамда жетекші зияткерлік ұстанымдарға ие педагогсіз мүмкін емес. Қазіргі заманғы педагогбілім беру мазмұнының зияткерлік мәнімен, оқыту әдістемесінің жоғары деңгейімен жұмысжасай отырып, университетті жаңарту мен дамытуға қатысу дәрежесін ойлайды.Педагогикалық қызмет ұрпақтардың әлеуметтік сабақтастығын жүзеге асыруға, жастардыәлеуметтік байланыстар жүйесіне қосуға ықпал етеді, әлеуметтік тәжірибені игеруде адамныңтабиғи мүмкіндіктерін жүзеге асыруға көмектеседіТүйін сөздер: педагогикалық шеберлік, педагогикалық техника, педагогикалық құзыреттілік,оқытудың жетістігі, бағалау мен өлшемдердің инструментариі, нано-технологиялар.