Опыт проектирования индивидуальной траектории профессионально-личностного развития студента в исследовательской образовательной среде. Студенттің зерттеушілік білімдік ортада кәсіби-тұлғалық дамуының жеке траекториясын жобалау тәжірибесі. (Journal of Educational Sciences, 2016)
В статье рассматривается авторский опыт разработки и апробации технологий организации учебных занятий в вузе, позволяющих осуществить проектирование траектории профессионально-личностного развития студента в исследовательской образовательной среде. Автором представлено определение понятия «индивидуальная траектория развития студента», охарактеризован состав системы проектирования индивидуальной траектории развития студента в условиях исследовательской образовательной среды, продемонстрированы воз-можности использования достижений тьюторской теории и практики проектирования индивидуальной траектории развития студента в условиях исследовательской образовательной среды, представлены разработанные автором технологии «Компетенция курса», «Reality-Education», технология компетентностно ориентированнойописательной похвалы.Мақалада студенттің зерттеушілік білімдік ортада кәсіби-тұлғалық дамуының жеке траекториясын жобалау және апробациялауды жүзеге асыруға мүмкіндік беретін жоғары оқу орындарындағы оқу сабақтарынұйымдастыру технологияларының авторлық тәжірибесі қарастырылады.Автор зерттеушілік білімдік орта жағдайында студенттің жеке траекториясының дамуының жобалау жүйесінің құрамына сипаттама береді, зерттеушілік білімдік орта жағдайында студенттің жеке траекториясын жобалауда тьюторлік теория мен тәжірибенің жетістіктерін қолдану мүмкіндіктерін көрсетеді, сонымен қатар автор «Курс құзыреттілігі, «Reality-Education», мадақтауды сипаттауға бағытталған құзыреттіліктер технологиясын және «студент дамуының жеке траекториясы» ұғымының анықтамасын ұсынады.