(untitled) (Journal of Educational Sciences, 2016)
Бұл мақалада салыстырмалы- педагогикалық зерттеулердегі мəселені талдаудың парадигмалық тұрғысы қарастырылады. Білім беру жүйесіне талдау жасаудағы парадигмалық тұрғы негізінде ғана, ұлттық арқылы бейнеленетін адамзаттың барлық сұраныстарының ерекшелігі мен ұқсастықтарын көруге мүмкіндік бар. Зерттеу барысындағы білім берудің мағыналы ұлттық жүйесінің, теориялық айқындалған білім беру моделімен нақты білім беру жүйесімен салыстырғанда, олардың ерекшеліктерін барынша нақтылап көру мүмкіндігі бар.