О ПРОГРАММАХ ПО ГЕОГРАФИИ И ПРОБЛЕМАХ ОБУЧЕНИЯ В ОБЩЕОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ ШКОЛАХ В АЗЕРБАЙДЖАНЕ В 1920-1934 годах. (Journal of Educational Sciences, 2016)
Бұл мақалада 1920-1934 жылдары Азербайджанның жалпы орта мектептерінде жағрафия пəні бағдарламасы жəңе оқыту мəселелері қарастырылған. Мақаланың авторы 1920-1934 жылдары Азербайджанның жалпы орта мектептерінде жағрафия пəні оқытудың тарихын зерттеген.In system of the basic general education geography - the unique school subject, which maintenance simultaneously covers many aspects both natural, and gumanitarno-public scientific knowledge. In article are investigated the history of teaching of geography at schools Azerbaijan in1920-34.
Keywords: geography; school; the program; ПРОГРАММА; ГЕОГРАФИЯ; ШКОЛА; АЗЕРБАЙДЖАН