Главные направления формирования профессиональной компетентности будущих специалистов.Болашақ мамандардың кәсіби құзіреттілігін қалыптастырудың басым бағыттары (Journal of Educational Sciences, 2016)
В статье описаны приоритетные направления в формировании профессиональнойкомпетентности будущих специалистов,которые осваиваются в учебном процессе в ходеобучения.В Казахстане модернизация образования реализуется по трем приоритетнымнаправлениям:оптимизация организаций образования и акцентирование вниманиявнедрению в учебный процесс современных методик и технологий;модернизация учебно-воспитательных процессов и повышения качества педагогического состава.Формы-образцы специального педагогического образования показывает необходимость усилениятребований к повышению квалификации предподавателей школ и вузови функционированиев каждом регионе интегрированных центров по повышению квалификации педагогов;изложение проблемы создания независимой системы повышения квалификации и повышенияэффективности и доступности образовательных услуг.Аталған мақалада болашақ мамандардың кәсіби құзіреттіліктерін қалыптастырудың басымбағыттары,мамандар даярлаудағы олардың оқу үдерісі барысында меңгеруге тиісті кәсібиқұзіреттіліктер сипатталған.Біздің елімізде білім беру жүйесін жаңғырту үш басым бағыттарбойынша жүзеге асырылуда.Атап айтқанда:біріншіден,білім беру ұйымдарын оңтайландыружәне оқыту үдерісіне қазіргі заманғы әдістемелер мен технологияларды енгізуге көңілбөлу,екіншіден,оқу-тәрбие үдерісін жаңғырту және педагогтар құрамының сапасынарттырудың маңызы зор екендігі қарастыру.Арнаулы педогогтық білім берудің үлгі-қалыптарын,мектептер мен жоғары оқу орындарының оқытушыларының біліктілігінарттыруға талаптарды күшейту қажеттілігі және әр өңірде педогогтардың біліктілігінарттыратын интеграцияланған орталықтардың жұмыс істеуі қажет деп есептейді.Үшіншіден,білім беру қызметтерінің тиімділігі мен қолжетімділігін арттыру және біліктілікті жетілдірудіңтәуелсіз жүйесін құру мәселесі баяндалған.